Openbaar Ministerie hoopvol gestemd over 2018
30 Dec 2017, 05:15
foto
Procureur-generaal Roy Baidjnath Panday (links). Naast hem waarnemend korpschef Antonio Chin en minister Ferdinand Welzijn, die waarneemt op Justitie en Politie. (Foto: René Gompers)


Procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday moest eerder weg bij de bevordering van de politieambtenaren vrijdag omdat ook bij het Openbaar Ministerie (OM) het jaar werd afgesloten met een toespraak. Dit zegt pg om een reactie gevraagd aan Starnieuws over het niet bijwonen van de bevorderingen, zoals gebruikelijk. Er waren ook geen toespraken gepland in het programma van de korpsleiding. Bij de jaarsluiting op het Parket hebben meerdere medewerkers de gelegenheid gebruikt om kijkend naar 2017 hun ervaring te delen en hoopvol gestemd te zijn voor 2018, zegt de pg.

De pg blikte met tevredenheid terug op de geleverde prestaties is 2017. Het OM is ondanks de vele beperkingen in staat is geweest om deugdelijk werk te leveren zowel in de vervolging van strafzaken alsook in de dienstverlenende verrichtingen, stelt het hoofd van het OM. De jaarcijfers zullen per medio januari met de formatie gedeeld worden.

In het eerste kwartaal staat het begin van de opleiding voor vervolgingsambtenaren gepland die na 20 maanden theoretische vorming een jong team van aankomende vervolgingsambtenaren moet afleveren. Ook de aanstelling van de manager bedrijfsvoering zal in januari volgend jaar zijn beslag vinden. De Schepper werd dank gezegd voor de goede krachten en gezondheid om te arbeiden op het Parket en tezamen als team te kunnen functioneren.

Met het uitspreken van de wensen voor een goede jaarwisseling en een gezond en succesvol 2018 werd de dag afgesloten met het afschieten van de gebruikelijke pagara.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May