Blijdschap bij bevordering 200 penitentiaire ambtenaren
28 Dec 2017, 20:22
foto
200 penitentiaire ambtenaren zijn bevorderd in een naast hogere rang. Tijdens de ceremonie heerst er blijdschap, ondanks de regen. (Foto's: René Gompers0


Ondanks het slechte weer heerst er slechts blijdschap in het centrum van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) donderdagmorgen. 200 penitentiaire ambtenaren zijn bevorderd naar een hogere rang. De bevorderden, de leiding en de bond zijn waarnemend minister Ferdinand Welzijn van Justitie & Politie heel dankbaar. Tot tweemaal toe is er applaus gevraagd en gekregen van het publiek voor “de inspanningen van minister Welzijn die van dien aard waren dat wij vandaag hier kunnen staan.”

Een deel van de bevorderden heeft in de regen gestaan tijdens de toespraken. Maar dat maakt niets uit want het korps heeft het afgelopen jaar voor grotere uitdagingen gestaan, geven diensthoofd Regillio Blijd en bondsvoorzitter Gustaaf Gallant aan. Ook bij het bevorderen zijn er problemen ondervonden, deelt Gallant mee. “In ieder geval is in goed overleg met de werkgever, met de minister, bereikt dat er vandaag 200 bevorderden zijn,” geeft hij aan. “Het zouden er meer moeten zijn maar we hebben nu wel achterstanden ingelopen en zaken die krom zijn moeten we nog rechttrekken.”

Minister Welzijn deelt mee dat intensief overleg de sleutel is geweest bij het oplossen van de problemen. “Mijn bijdrage is een beetje sturing geweest, om mensen zover te krijgen dat ze in overleg blijven. Bij de bevorderingen waren er grote achterstanden, meningsverschillen tussen leidinggevenden onderling over de condities en de beoordelingen. We zijn net zolang doorgegaan met praten tot wij een oplossing hebben gevonden, zeg maar een consensus hebben bereikt.”

Gallant is zelf, na lang wachten, ook bevorderd van hoofd penitentiaire ambtenaar eerste klasse naar opper penitentiaire ambtenaar derde klasse. Hij is daar merkbaar blij om, maar meer nog omdat met Welzijn het goed onderhandelen is, licht hij toe. “We zitten in een redelijke fase vergeleken met een poos terug als het gaat om overlegmomenten, vandaar dat de sfeer zo luchtig is.” Maar dat betekent niet dat de problemen waarmee het korps te kampen heeft opgelost zijn, benadrukt hij. Er staat nog tal van hordes op het pad van KPA.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May