Nog geen duidelijkheid in onderwijsperikelen
29 Dec 2017, 06:31
foto
Deze resolutie is ingetrokken door vicepresident Ashwin Adhin.


Rond de onderwijsperikelen is er nog niet veel schot in de zaak gekomen. Vicepresident (vp) Ashwin Adhin heeft nog geen overeenstemming bereikt met de Bond van Leraren (BvL) over de nieuwe invulling van de resolutie waarin de betaling van de overuren en fictieve overuren geregeld is. De vp praat vandaag met de BvL, nadat de tweede meeting werd verschoven.

Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft zijn portefeuille ter beschikking gesteld van president Desi Bouterse op 13 december, nadat het VOS Directeurenberaad en de BvL het vertrouwen in hem hadden opgezegd. Tot nu toe heeft de president de ter beschikkingstelling van de portefeuille in beraad.

BvL-voorzitter Wilgo Valies heeft intussen shopstewards laten weten dat uiterlijk 8 januari een oplossing moet zijn gevonden. De regering is gewaarschuwd. "Doorgaan met het onderwijs onder deze omstandigheden is voor ons onacceptabel. Om een oplossing af te dwingen zullen wij met z'n allen in eenheid moeten optrekken. Strey de foe Strey wi no sa frede!", stelt Valies.

De vp heeft de resolutie van 29 september 2017 ingetrokken waarin de overuren vergoeding was geregeld. Ook de brieven die minister Peneux op basis van de resolutie heeft geschreven, zijn vervallen. Er moet een nieuwe resolutie voor in de plaats komen. Hierover wordt er onderhandeld met het VOS Directeurenberaad en de BvL. Er is nog geen akkoord.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May