Deel ambtenaren hoeft tot 3 januari niet te werken
27 Dec 2017, 12:58
foto


Op sommige ministeries hebben ambtenaren te horen gekregen dat ze pas op 3 januari weer aan het werk mogen komen. Zij krijgen ongevraagd deze week vakantie. Op een ander departement waar niemand iets hiervan weet, kregen de werknemers te horen dat ze 12 uur naar huis mochten gaan.

"De achterliggende gedachte is bezuiniging, omdat tegen deze periode de inzet minder is," zegt minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling, die de ambtenaren ook vrij heeft gegeven, aan Starnieuws. Daar waar de dienst het toelaat, hebben de landsdienaren vrijaf gekregen. Deze maatregel zal geëvalueerd worden om na te gaan hoe deze kan worden verbeterd.

Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), zegt dat hij nog geen circulaire gezien heeft van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Op grond hiervan zal hij zich niet uitlaten over deze kwestie, omdat het niet om een officieel besluit gaat. Hij heeft wel vernomen dat enkele ministeries de ambtenaren vrijaf hebben gegeven.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May