Global Shapers gedenkt behoeftigen
27 Dec 2017, 08:23
foto


De Global Shapers Paramaribo hub (GSP) heeft dit jaar het project ‘Reduce, Reuse en Recycle Christmas’ uitgevoerd. De feestdagen zijn gevierd met kinderen uit kindertehuizen en het binnenland. Het doel van dit project is tweeledig. Van herbruikbare speelgoed en kinderboeken zijn leuke cadeautjes gemaakt. Het bewustzijn in de gemeenschap wordt vergroot over hergebruik zodat efficiënter omgegaan kan worden worden met hulpbronnen en het milieu.

Dit project is tot stand gekomen met de gulle hand van de Surinaamse gemeenschap. De cadeautjes voor de kinderen zijn verzameld via de actie from your home to a children’s home waarbij mensen herbruikbaar speelgoed en kinderboeken konden afleveren. De nog in goede staat verkerende spullen zijn verpakt en door de Kerstman, Shapers en vrijwilligers afgegeven in de kindertehuizen.

Naast cadeautjes heeft de GSP ook levensmiddelen pakketten geleverd die zijn gedoneerd door winkelbezoekers van een aantal winkels. Deze winkelbezoekers hebben bij het boodschappen doen, extra producten gekocht die vervolgens via de organisatie zijn gedoneerd. In totaal zijn er 3 kindertehuizen, verspreid in Paramaribo en Commewijne, en 3 dorpen in het binnenland blij gemaakt met de verzamelde items. Behalve dat de GSP met dit project de kinderen een leuke middag heeft bezorgd, hebben wij ook gewerkt aan het vergroten van het bewustzijn over de waarde die goederen, die niet meer in gebruik zijn door hun eigenaren, kunnen hebben voor anderen, met het ‘Reduce, Reuse en Recycle’ principe. Daarnaast hebben we ervoor gezorgd dat we niet alleen kinderen in Paramaribo hebben blij gemaakt, maar ook die kinderen op verder gelegen plekken in Suriname.

Dankzij een goede samenwerking met mensen en organisaties in het netwerk van GSP, is het gelukt om de kosten van dit project zo laag mogelijk te houden. De Shapers en vrijwilligers hebben zich ingezet door de cadeautjes leuk te verpakken, de levensmiddelen te verzamelen bij de winkels en de tijd vrij te maken om samen de cadeautjes en pakketten af te geven. De spullen voor het binnenland zijn in de dorpen afgeleverd. "Op deze manier willen we aantonen dat het mogelijk is om als collectief op een relatief makkelijke wijze een positieve bijdrage te leveren in de maatschappij," zegt de organisatie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May