Fikse straffen voor Leo Victor spelers
21 Dec 2017, 22:07
foto


Het Tuchtcollege van de Surinaamse Voetbal Bond heeft de zaak waarbij zeker twee spelers van Leo Victor na de wedstrijd tegen WBC zondag arbiter Earl Banjo fysiek én verbaal (met bedreigingen) hebben aangevallen in behandeling genomen. Speler Ivanildo Misidjan is voor de rest van het Eerste Divisie seizoen geschorst. Zijn medespeler Quirrel Masse moet drie wedstrijden aan een kant.

Naast de straffen hebben beide spelers een boete opgelegd gekregen. Het bestuur van Leo Victor en de spelers waren evenals de arbiters van de bewuste wedstrijd tegen WBC afgelopen zondag, op de zitting aanwezig. De zitting werd geleid werd door de voorzitter van het Tuchtcollege Keshopersad Gangaram Panday.

Misidjan moet een boete betalen van SRD 1000. Dit moet binnen 14 dagen gebeuren, anders moet hij nog twee maanden aan de kant blijven. Volgens de tenlastelegging uit het rapport zou Misidjan de scheidsrechter hebben geklapt. Misidjan die overigens de captain is van Leo Victor, had weliswaar niet deelgenomen aan de wedstrijd. De rode kaart die aan Masse werd getoond na de wedstrijd werd door Misidjan uit de hand van de scheidsrechter getrokken. Hij heeft deze gescheurd en de arbiter met een deel daarvan verwond. Masse heeft ernstige bedreigende woorden geuit richting de arbiter. Masse was als reserve opgebracht en heeft niet actief deelgenomen aan de wedstrijd. Hij moet een boete betalen van SRD 250 binnen 14 dagen, subsidiair 1 wedstrijd.

Beide spelers hebben ontkend zich schuldig te hebben gemaakt aan deze handelingen. Misidjan gaf aan dat de scheidsrechter hem onderweg naar de scheidsrechterskamer zou hebben geduwd met de bal in zijn rug en dat hij daarop gereageerd heeft. Arbiter Banjo ontkent dit evenals zijn assistent Sedrick Glorie. De aangifte van Banjo bij de politie ligt nog steeds overeind. Leo Victor is van plan in hoger beroep te gaan tegen het besluit van het Tuchtcollege. In een aparte zaak is de speler Presello van der Meer van Leo Victor die nauwelijks twee minuten in de zelfde wedstrijd was ingevallen en een rode kaart kreeg vanwege gevaarlijk spel, eveneens voor drie wedstrijden geschorst. Hij moet een boete van SRD 250 betalen, subsidiair 1wedstrijd.

Ala-D Media
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May