Ook Venezolaanse ambassadepost Paramaribo krimpt in
21 Dec 2017, 00:54
foto
De Venezolaanse ambassadeur Olga Diaz Martinez op bezoek bij minister Soewarto Moestadja van Arbeid. (Foto: NII)


De Venezolaanse ambassade in Paramaribo zal de post in Suriname saneren. Voor een deel van het personeel zal een ontslagvergunning worden aangevraagd bij het ministerie van Arbeid. Minister Soewarto Moestadja heeft ambassadeur Olga Diaz Martinez ontvangen voor een informatieve bespreking over de voorgenomen afvloeiing van personeel.


De minister heeft de Venezolaanse ambassadeur inzicht verschaft in procedures en wettelijke bepalingen over afvloeiing van personeel. "Gezien de goede vriendschapsbanden tussen de regeringen van de Bolivariaanse Republiek Venezuela en Suriname, heeft de minister gemeend de ambassadeur persoonlijk te ontvangen", meldt het Nationaal Informatie Instituut.

De ambassadeur heeft aangegeven dat vanuit de Venezolaanse regering de instructie gegeven is aan alle buitenlandse posten wereldwijd, om hun exploitatiekosten beheersbaar te houden. Dit omdat Venezuela zich nu door een financiële crisis worstelt. Intussen heeft de ambassadepost in Suriname een saneringsplan in overweging.

De Venezolaanse diplomate heeft toegezegd dat ze de eventuele beëindiging van de dienstbetrekking met een deel van het personeel zal doen geschieden volgens wet en recht van Suriname. Het ministerie van Arbeid zal erop toezien dat de afhandeling van deze kwestie op een correcte manier geschiedt voor zowel de ambassade als het personeel.
Advertenties

Wednesday 26 January
Tuesday 25 January
Monday 24 January