DNA-fracties niet tevreden met antwoord Hoefdraad
19 Dec 2017, 16:28
foto
De ministers Patrick Pengel, Ronni Benschop en Soewarto Moestadja in De Nationale Assemblee. Hun collega van Financiën was er de hele dag niet. (Foto: Raoul Lith)


De Nationale Assemblee, die vanaf vrijdag wacht op een onderbouwing van de extra SRD 400 miljoen inkomsten volgend jaar, heeft alleen van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer een toelichting ontvangen. Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft vandaag in een brief aan De Nationale Assemblee aangegeven dat gewacht moet worden op de suppletoire begroting om de onderbouwing te krijgen.

Waarnemend fractieleider van de ABOP, Marinus Bee, VHP-fractieleider Chan Santokhi, fractiegenoot Mahinder Jogi en NPS-fractievoorzitter Gregory Rusland zijn niet te spreken over de gang van zaken. Vandaag is de vergadering urenlang geschorst om de regering alsnog in de gelegenheid te stellen om op de proppen te komen met de onderbouwing. De vergadering die om 13.00 uur hervat zou worden, begon pas iets voor 16.00 uur. Toch is de onderbouwing niet gekomen.

In zijn brief stelt de minister dat de post 'onvoorziene uitgaven' van SRD 150 miljoen naar SRD 50 miljoen zal worden bijgesteld. Aanvankelijk deelde hij mee dat SRD 350 miljoen extra binnen zou komen door hogere tarieven voor grondhuur, verkoop van gebouwen en aandelen. Dit zou in tweede instantie SRD 400 miljoen opleveren. Nu zal de onderbouwing gegeven worden in april wanneer de aanvullende begroting wordt ingediend.

De oppositie vindt dat De Nationale Assemblee niet geloofwaardig overkomt als dit geaccepteerd wordt. Waarnemend fractieleider van de NDP, Amzad Abdoel, stelde voor om door te gaan met de begrotingsbehandeling. Alle vragen kunnen dan aan de regering worden gesteld. De oppositie viel er ook over dat minister Hoefdraad niet in de vergadering aanwezig was. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-
Simons zei dat de bewindsman al gevraagd is om naar de vergadering te komen. De oppositie is het niet eens met het voorstel van Abdoel en eist een gedegen onderbouwing. Simons heeft de vergadering opnieuw geschorst in afwachting op de komst van Hoefdraad. Intussen is de vergadering hervat, nadat de minister binnenkwam.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May