SVB-arbiter Earl Banjo: 'Het is triest'
19 Dec 2017, 09:24
foto
Arbiter Earl Banjo (archieffoto)


De arbiter Earl Banjo heeft geen woorden voor dat wat zich zondag heeft afgespeeld na de wedstrijd Leo Victor tegen WBC. ''Het is niet prettig om in zulke situaties te verkeren'', zegt de arbiter. Hij werd zowel fysiek als verbaal aangevallen door boze spelers en een deel van de Leo Victor supporters. ''Ik vrees voor het ergste'', zegt de arbiter die uitkijkt naar de maatregelen die de Surinaamse Voetbalbond (SVB) zal treffen.

"Het was wel onstuimig en een geheel onoverzichtelijke situatie", beschrijft de arbiter het voorval. "Alles is zo snel gegaan". Hij blijft erbij dat dit soort zaken en figuren ver weg moeten blijven van het voetbalgebeuren. "Zulke zaken zijn niet bevorderlijk voor de ontwikkeling van ons voetbal. Zodra mensen of ploegen het idee hebben dat ze door scheidsrechters of door wie dan ook zijn benadeeld, dan loopt het verkeerd af waarbij de leiding het moet ontgelden". De arbiter heeft aangifte gedaan bij de politie en wacht de ontwikkelingen af.

"Als wij de sport naar een grotere hoogte proberen te tillen, dan horen zulke uitspattingen niet thuis op de sportvelden. Ik durf niet te zeggen dat ons niveau gedropt is, maar ik ben bang dat wij achter blijven met het ontwikkelen van ons voetbal."

Ala-D Media
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May