Miranda en Curaçaose collega in overleg over Insel Air
17 Dec 2017, 21:59
foto
Minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie


Minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie laat in een persbericht via het Nationaal Informatie Instituut weten dat er nog overleg gevoerd wordt over Insel Air. De vlucht van maandag 18 december wordt uitgevoerd, aangezien passagiers de feestdagen willen doorbrengen met hun familie.

Miranda en zijn collega van Curaçao Zita Leito van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning hebben in dit weekend op verschillende momenten overleg gevoerd over de kwestie van de vliegmaatschappij Insel Air. De bewindslieden zijn in nauw overleg om te komen tot een structurele oplossing voor problemen uit het verleden en garanties voor de samenwerking in de toekomst. “Het is geen hemelsbreed probleem, maar we vragen een ieder om ons de ruimte te geven om met een pasklaar antwoord te komen in deze kwestie,” merkt minister Miranda op.

In gemeen overleg is besloten om de Insel Air vlucht van maandag 18 december door te laten gaan, aangezien het om passagiers gaat die de feestdagen willen doorbrengen met familie in Suriname. “Deze passagiers hebben niets te maken met dat wat zich heeft afgespeeld in het verleden,” zegt Miranda.

De bewindsman is tevreden over de deliberaties met zijn collega en geeft mee dat er enkele concrete voorstellen hieruit zijn gekomen. In een meeting zal hij maandag de voorstellen bespreken met de verschillende stakeholders en samen met deze actoren besluiten over de relatie met Insel Air en hoe invulling daaraan te geven in de toekomst. Gelet op de gevoerde gesprekken, is de minister hoopvol gestemd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May