Sanatan Dharm Maha Sabha en de vermeende oorlog
18 Dec 2017, 01:54
foto


Als DNA-lid neem ik goede nota van alle politieke ontwikkelingen. Ook de recente politieke ontwikkelingen rondom Sanatan Dharm hebben mijn aandacht gehad. Ik las dus zowel het artikel van dhr. Jagbandhan, als die van mw. Mansaram en ook die van mw. Seshma Bissesar.

Mijn evaluatie van de artikelen leidde me tot de conclusie dat dhr. Jagbandhan waarschijnlijk de klok heeft horen luiden maar niet weet waar de klepel hangt; dat mw. Mansaram als ervaren politica van wie we gewend zijn de waarheid te horen, een boekje opendeed over de vuile politieke spelletjes van de VHP m.b.t. stemmenwinst middels inmenging in religieuze organisaties en als de VHP haar doel heeft bereikt, de belijders verder door het toilet spoelt. Mevrouw Seshma Bissesar komt een beetje warrig over met betrekking tot de vermeende media oorlog. Ik zie namelijk een oorlog toch wel heftiger dan de verschillende meningen die zijn gegeven en de feiten die zijn aangehaald. Overigens lijkt het alsof mw. Seshma Bissesar zelf onderdeel wenst te zijn van de door haar geconstateerde mediaoorlog.

Daarnaast weten we allemaal dat vicepresident, Ashwin Adhin, inderdaad alle kwaliteiten in huis heeft om de organisatie Sanatan Dharm te leiden. Iemand die een uiterst succesvolle politieke als professionele carrière heeft. Waarom mw. Seshma Bissesar daar laatdunkend over doet, laat zich raden. Ondanks Adhin tot nu toe de jongste vicepresident is die Suriname heeft voortgebracht, is de meerderheid van het Surinaams volk onder de indruk van zijn verrichtingen. Waarom zou hij dan niet geschikt zijn om de religieuze organisatie waartoe hij behoort te leiden? Mijns inziens is hij alleszins geschikt!
En natuurlijk zal de oude gevestigde orde binnen elke religieuze organisatie slapeloze nachten hebben als dhr. Ashwin Adhin de tegenkandidaat zal zijn. Jongeren als ik zien in dhr. Adhin een voorbeeldfiguur en een rolmodel op elk gebied.

Waar ik het met mw. Seshma Bissesar roerend mee eens ben, is de volgende passage uit haar artikel:
“Helaas kan met de VHP de vloer aangeveegd worden als het aankomt op de cultuur die met opzet in stand wordt gehouden om zoveel mogelijk stemmen te vergaren. Zo is het cultuur bij de VHP dat tijdens de verkiezingen er steeds rekening wordt gehouden met de culturele, religieuze, financiële en huwelijkse status van een kandidaat. De verkiezingen van 2015 zijn nog vers in het geheugen! De lijst van Paramaribo moest een balans hebben van belijders van de Sanatan Dharm en de Arya’s, om maar niet te spreken over de moslim vertegenwoordigers als de christelijke! Ik zal het maar niet hebben over de vrouwelijke vertegenwoordigers op de lijst en de orthodoxe gedachte dat een getrouwde vrouw veel meer kans maakt om kandidaat gesteld te worden dan een gescheiden vrouw. Dat laat ik als gender liefhebber voor een ander keer! Waar het om gaat is dat er niet is gekeken naar potentiële kandidaten die slechts op basis van kennis, kunde en karakter wordt voorgedragen!”

Aldus een zeer sterk punt van mw Seshma Bissesar die duidelijk het verschil met de NDP werkwijze aangeeft. De NDP is namelijk een nationale partij in elk aspect van het woord en enorm gendervriendelijk. De rechten van vooral vrouwen worden zeer gewaardeerd. Dit resulteert in het kandideren en positioneren van veel meer vrouwen dan andere partijen - waaronder ook de VHP - durven te doen. Het resultaat is manifest: het significant groter worden van de NDP. Overigens willen we mw. Seshma Bissesar meegeven dat het land slechts voor 5 procent uit hoger kader bestaat en de NDP alle lagen van de bevolking vertegenwoordigd wenst te zien in DNA en niet alleen kader, omdat dat discriminatoir zou zijn naar het overgrote deel van de populatie. De NDP discrimineert NIET!

Rajiv Ramsahai
DNA-lid/voorzitter NDP jongeren Commewijne
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May