Weg Carolinabrug-Blaka Watra afgesloten voor vracht
08 Dec 2017, 01:23
foto
De weg vanaf de Carolinabrug over de Surinamerivier naar Cassipora/Blakawatra is afgesloten voor zwaar verkeer. (Foto: BIC Para)


Vanaf de Carolinabrug is de weg over de Suirnamerivier, rijrichting Cassipora/Blaka watra, afgesloten voor vrachtverkeer boven 4-ton. Districtscommissaris (dc) Armand Jurel heeft het besluit genomen, omdat een deel van de weg onbegaanbaar is geworden door veel regen en houttransport.

Deze maatregel wordt genomen om te voorkomen dat de gemeenschap in het gebied geïsoleerd raakt, zegt het Burger Informatie Centrum Para. “De vrees bestaat dat de weg in een nog slechtere staat kan komen als er toch zwaar verkeer hiervan gebruik maakt”, zegt Jurel. Hij wijst op de gevolgen voor de dorpsgemeenschappen als de situatie erger wordt.

De schoolbus en ander personenvervoer blijven nu al vastzitten en komen volgens de dc moeilijk door de grote modderpoel. Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie zal voorlopige werkzaamheden uitvoeren ter verbetering van de situatie. Er zal controle uitgevoerd worden door de politie en de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May