Ruben Rozendaal is overleden
02 Dec 2017, 06:53
foto
Ruben Rozendaal op 30 oktober in gesprek met journalisten.


Ruben Rozendaal, een van de verdachten van de 8 decembermoorden, is overleden. Gisteravond is het ontzielde lichaam aangetroffen in een woning aan de Maikoestraat. Starnieuws verneemt dat Rozendaal zelfmoord heeft gepleegd. Hij heeft zijn linkerarm met een scheermes doorgesneden. Hij is doodgebloed.

Tegen Rozendaal, die ook lid was van de groep van 16 coupplegers, heeft auditeur-militair Roy Elgin op 30 oktober tien jaar celstraf geëist. Rozendaal was geschokt door de eis en raakte zeer emotioneel. Hij had vrijspraak verwacht.

“Ik ga dit niet kunnen dragen. Het doet pijn en misschien moet ik mezelf opofferen opdat de samenleving ziet dat Rozendaal geen planning heeft gemaakt en niet aanwezig was bij de moorden,” zei Rozendaal na afloop van de zitting tegenover journalisten.

Rozendaal zei dat hij geen deel had aan de beraming noch aan de uitvoering van de 8 decembermoorden. Hij heeft als militair de opdracht die hij kreeg om André Kamperveen en Fred Derby op te halen, uitgevoerd. Ook heeft hij als militair de opdracht om het Moederbondsgebouw plat te schieten uitgevoerd. “Als ik het niet zou doen, was ik misschien de 16e man die was doodgeschoten. Die mensen waren ziek bezig.” Hij benadrukte dat hij niet met dit vonnis kan leven. “En niemand moet mij kwalijk nemen, het zal mijn wil zijn.”
Advertenties