118 nieuwe officieren voor Nationaal Leger
28 Nov 2017, 23:04
foto
President Desi Bouterse feliciteert de nieuwe legerofficieren. (NII)


Het Nationaal Leger is 118 officieren rijker. Vandaag hebben President Desire Bouterse en minister Ronni Benschop van Defensie de groep beëdigd en toegesproken. Bouterse, die tevens opperbevelhebber is van het leger, zei dat het leger een immense opdracht heeft aan het omzetten van nieuwe taken zoals geformuleerd in de grondwet, in het nationaal kader waarmee de natie bezig is.

“Ik weet hoe gecompliceerd deze taak is, aangezien het een enorme inspanning vergt om samen de offers te brengen”, zei Bouterse. Hij riep de manschappen op doordrongen te zijn van de historische taak om het leger op te trekken naar het volgend niveau binnen de nationale ontwikkeling.

Benschop zei in zijn redevoering, dat sommige officieren jaren hebben gewacht op dit moment. In die periode hebben de officieren de hun opgedragen taken vervuld. “De beëdiging is een plechtige belofte om naar eer en geweten het land te dienen. U hebt bewezen in staat te zijn zonder dit plechtig ceremonieel Suriname dienstbaar te zijn.”

Na de officiële plechtigheden kregen de officieren de felicitaties van het staatshoofd en overige autoriteiten, meldt het Nationaal Informatie Instituut.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May