Britse prins Harry en Megan Markle trouwen volgend jaar
27 Nov 2017, 22:53
foto
Prins Harry en zijn Amerikaanse verloofde Megan Markle tijdens een fotosessie na de aankondiging van hun verloving. (Beeld: Reuters)


Prins Harry heeft officieel aangekondigd dat hij in het voorjaar van 2018 gaat trouwen met zijn Amerikaanse vriendin, Meghan Markle. De prins is de vijfde in de lijn voor de Britse troon. Prins Harry (33) en Markle (36) hebben hun eerste openbare verschijning als koppel in september gemaakt tijdens de openingsceremonie van de Invictus Games, een sportevenement dat de prins heeft opgezet voor gewonde en zieke soldaten.

Hun 16 maanden durende relatie begon in juli 2016 toen ze elkaar ontmoetten via gemeenschappelijke vrienden in Londen. Prins Harry bevestigde voor het eerst zijn relatie met Markle in november 2016, in een verklaring van Kensington Palace waarin hij de media aanviel omdat ze haar hadden onderworpen aan een "golf van misbruik en intimidatie". Volgens die verklaring was het paar "een paar maanden in een relatie" en was het "niet goed" dat Markle een dergelijke behandeling kreeg.

Het beschreef nachtelijke legale gevechten om lasterlijke verhalen uit de kranten te houden, pogingen van verslaggevers en fotografen om bij haar thuis te komen en het "bombardement" van bijna elke vriend en geliefde in haar leven.

Markle sprak voor het eerst in september over haar liefde voor de prins –toen ze Vanity Fair magazine vertelde: "We zijn twee mensen die echt gelukkig en verliefd zijn." Ze zei dat ze samen genoten van een "speciale" tijd en voegde eraan toe: "Ik weet zeker dat er een tijd zal zijn waarin we naar voren moeten stappen en onszelf moeten presenteren en verhalen moeten vertellen, maar ik hoop dat de mensen zullen begrijpen dat dit onze tijd is."

Markle was tot voor kort misschien geen bekende naam in het Verenigd Koninkrijk, maar in de VS stond ze bekend om haar rol als Rachel Zane in advocaten televisiedrama Suits. Ze heeft een particuliere basisschool bezocht, voordat ze studeerde aan een rooms-katholieke universiteit en later afstudeerde aan Northwestern University School of Communication in 2003, net toen haar acteercarrière begon.

Tot voor kort zou een huwelijk met Markle prins Harry hebben afgehouden van de troon, omdat ze rooms-katholiek is. Maar sinds 2015 zijn nieuwe regels voor koninklijke opvolging van kracht geworden, waardoor leden van de koninklijke familie met een rooms-katholieke kunnen trouwen en koning of koningin kunnen worden.

Markle was eerder getrouwd, maar de kerk in Engeland kwam in 2002 overeen dat gescheiden mensen in een kerk kunnen hertrouwen naar goeddunken van de priester.
Na hun huwelijk zullen prins Harry en Markle wonen in de huidige woning van de prins, Nottingham Cottage, op het terrein van Kensington Palace - waar de hertog en hertogin van Cambridge, met prins George en prinses Charlotte, ook een appartement hebben.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May