Man kort na vrijlating weer in verzekering gesteld
25 Nov 2017, 22:37
foto


Gieren B. (26) had nauwelijks de politiecel verlaten, of hij ging de mist in. De man was ingesloten in de politiecel te Lelydorp wegens mishandeling van zijn vrouw. Na zeven dag werd op hij op verzoek van het slachtoffer in vrijheid gesteld.

De man ging de zelfde dag van zijn invrijheidstelling naar de woning van de moeder van een mede arrestant. Hij hield de bejaarde vrouw voor dat hij een rechercheur is verbonden aan het politiebureau te Santo Boma. Vervolgens hield hij haar voor dat haar zoon die is ingesloten een raadsman in de arm heeft genomen en dat de kosten daarvoor beraamd zijn op SRD 2000. Volgens de pseudo rechercheur moest de vrouw namens haar zoon het geld afgeven aan hem om zaken te finaliseren. De vrouw die SRD 1.500 thuis had overhandigde dat bedrag aan Gieren B.

Nadat de verdachte was vertrokken, koesterde de moeder argwaan en stapte naar het politiebureau. Na onderzoek bleek dat haar zoon niemand had gestuurd om geld te halen voor een raadsman.De ingesloten zoon kon niemand anders bedenken dan de pas in vrijheid gestelde arrestant, Gieren B. met wie hij het kiezen van een raadsman heeft besproken. Terwijl de aangeefster op het bureau zat verscheen Gieren B. ter plekke om zijn mobiele telefoon op te halen die eerder bij zijn arrestatie door de politie in beslag was genomen. Gieren B. werd terstond aangehouden en mocht zijn verblijf verlengen in het politie station te Lelydorp, meldt de politie Public Relations.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May