Brokopondo geniet van sfeervolle parade en defilé
25 Nov 2017, 18:51
foto
President Desi Bouterse neemt de parade af te Brownsweg in Brokopondo. Dit jaar wordt de 42e Onafhankelijkheidsdag in Brokopondo gevierd. (Foto's: Leroy Troon en René Gompers)


Duizenden mensen hebben vanmiddag de parade en het defilé meegemaakt te Brownsweg in het district Brokopondo. Veel mensen zijn ook uit verschillende districten en de stad getogen naar Brownsweg om de viering van de 42e Onafhankelijkheidsdag mee te maken.

De penitentiaire ambtenaren, douane, politie, brandweer, het Nationaal Leger en Franse militaire eenheden hebben zich statig gepresenteerd. President Desi Bouterse heeft de troepen geïnspecteerd. De Franse militairen hebben extra bewondering geoogst van het publiek. Een van de eenheden was niet met geweren, maar met bijlen gewapend. Ook de vrouwen kregen veel bijval.

Veel mensen uit het gebied zijn blij dat de viering in het district plaatsvindt. Velen hebben nooit eerder een defilé en parade meegemaakt. De hele avond zijn er nog activiteiten. De president houdt een volksreceptie. Later op de avond zal hij de mensen toespreken. Er is vuurwerk en optreden van diverse muziekgroepen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May