Egypte: Bomaanslag moskee Sinaï doodt 230 gelovigen
24 Nov 2017, 13:29
foto
De bomaanslag is gepleegd op een moskee in de Egyptische stad Bir-al-Abed tijdens het vrijdaggebed. (Beeld: BBC)


Verdachte militanten hebben een bomaanslag en een vuurwapenaanval uitgevoerd op een moskee in de Egyptische provincie Noord-Sinaï. Het staatsnieuwsagentschap zegt dat minstens 230 mensen daarbij zijn omgekomen.

Getuigen vertelden de Egyptische media dat de aanval heeft plaatsgevonden in de stad Bir al-Abed in de buurt van al-Arish tijdens het vrijdaggebed. De lokale politie zegt dat mannen in vier niet voor de weg bestemde voertuigen waren toen ze het vuur op de gelovigen openden.

Egypte bestrijdt een islamistische opstand in de regio, die sinds 2013 is geïntensiveerd. Volgens gezondheidsfunctionarissen zijn ongeveer 130 anderen gewond geraakt bij de aanval. Eén bericht meldt dat het doelwit de voorstanders van de veiligheidstroepen waren die in de moskee aan het bidden waren.

President Abdul Fattah al-Sisi zal veiligheidsfunctionarissen ontmoeten om het incident te bespreken, meldt de particuliere Extra News TV van Egypte. Het is nog niet bekend wie achter de aanval van vandaag zit.

Jihadistische militanten voeren de laatste jaren strijd, en hebben deze versterkt met aanvallen nadat het Egyptische leger in juli 2013 de islamitische president Mohammed Morsi afzette. Honderden politie, soldaten en burgers zijn sindsdien gedood, meestal in aanvallen van de groep van de provincie Sinaï, die is gelieerd aan de zogenaamde Islamitische Staat (IS).
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May