RvM keurt Herwaardering Onderwijsgevenden goed
02 Oct 2017, 06:28
foto
Missive Raad van Ministers goedkeuring herwaarderingsprogramma onderwijsgevenden.


De Raad van Ministers (RvM) heeft donderdag het ontwerp Staatsbesluit voor het herwaarderingsprogramma onderwijsgevenden (Herwaarderingsbesluit Onderwijsgevenden) goedgekeurd. De Staatsraad moet nog met een advies komen, waarna het Staatsbesluit kan worden afgekondigd. Deze goedkeuring vindt plaats kort voordat de schooldeuren opengaan, vandaag.

De regering stelt in de nota van toelichting van het Staatsbesluit dat "gelet op het feit dat het onderwijs een belangrijke sector is voor de algehele ontwikkeling van ons land en volk, het noodzakelijk is dat de regering de kwaliteit daarvan waarborgt en verbetert". De kwaliteit is voor een groot deel afhankelijk van het professionele niveau en het kwaliteitsniveau van de onderwijsgevenden.

"Om de professionaliteit en het kwaliteitsniveau van de onderwijsgevenden op peil te houden, is het noodzakelijk hun financieel-economische positie in overeenstemming te brengen met hun strategisch en maatschappelijk belang". Het Staatsbesluit is in feite herschrijving van het herwaarderingsprogramma dat voor een deel reeds in uitvoering is. De inschaling van onderwijsgevenden en schooldirecties is reeds doorgevoerd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May