Eindelijk schoolvervoer voor Sophia's Lust
01 Oct 2017, 20:30
foto
Majenka Dominie te Sophia's Lust maakt afspraken met de nieuwe groep scholieren die gebruik zullen maken van schoolvervoer het komende schooljaar. (Foto: Ala-D Media)


Scholieren van Sophia's Lust en omgeving mogen dit schooljaar rekenen op vervoer van de overheid. Er is een landelijke registratie gehouden naar de behoefte. De gebieden zijn in kaart gebracht waar er een grote behoefte bestaat aan schoolvervoer.

Tijdens het identificeren en registeren van de scholieren is er gebleken dat er een grote behoefte is aan schoolvervoer te Sophia's Lust. Het gaat om leerlingen van de scholen Parwani, Cabell, Marius van Doren school en scholencomplex Kwatta, zegt Majenka Dominie, trekker van dit project tevens jeugdparlementariër van Wanica.
"Ik ben gaan onderzoeken hoe ik schoolvervoer mogelijk kon maken en heb mijn uiterste best gedaan. Met ondersteuning van het ministerie van Sport en Jeugdzaken en de afdeling Vervoer van Onderwijs is samen met enkele vakantiejobbers het werk uitgezet. Ook jeugddistrictsraad-lid Allan Fonkel heeft in het vooronderzoek een belangrijke bijdrage geleverd."

Zaterdag is er op OS Sophia's Lust een vergadering belegd met de belanghebbenden. Er zijn ten overstaan van Harriete Garconius, hoofd Vervoer bij het ministerie van Onderwijs, over tijd en route afspraken gemaakt. Ook de chauffeur die de route gaat onderhouden, was aanwezig. De pasjes worden van de week overhandigd.

Domini kijkt tevreden terug op dit project en hoopt dat naarmate er nieuwe gebieden en schoolcentra zich ontwikkelen, er steeds wordt ingespeeld op de behoefte van de schoolgaanden. Er zijn nu ruim tachtig personen geregistreerd, die behoefte hebben aan schoolvervoer.

Ala-D Media
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May