Pinpas-fraudeurs veelal familieleden of relaties
18 Sep 2017, 15:24
foto


De politie constateert bij onderzoek naar pinpasfraude dat in de meeste gevallen familieleden of relaties van de benadeelden de schuldigen zijn. In een persbericht zegt de politie dat gebleken is dat in het gros van de gevallen, geld van de rekeningen van benadeelden is gelicht door gebruikmaking van hun pinpas.

“De daders zijn meestal een familielid of een bekende persoon van de pinpashouder die zonder toestemming de bankpas heeft weggenomen en gebruikt.” Als de benadeelden er achter komen dat de verdachten familieleden zijn, zien zij af van strafrechtelijke vervolging en trekken ze de zaak in. De politie vraagt ter voorkoming van dit soort gevallen, de burgers zorgvuldig om te gaan met hun pinpas en pincode. “Uw pincode is strikt persoonlijk; laat deze niet in handen van derden komen,” waarschuwt de politie. “Bewaar nooit uw pinpas samen met uw pincode.”

Bij het uitvoeren van een transactie moet de pinpashouder een zodanige houding voor de geldautomaat nemen dat anderen niet kunnen zien welke pincode hij invoert. Voelt u zich op de een of andere manier onveilig bij een geldautomaat, stelt u dan de transactie uit en gaat u naar een andere pinautomaat, adviseert de politie. Bij het benaderen van een geldautomaat, doet de burger er goed aan te kijken of hij niet gevolgd wordt.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May