Suriname zal sociale agenda benadrukken op VN-forum
17 Sep 2017, 14:32
foto


Minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken legt de nadruk op de sociale agenda van Suriname tijdens de 72e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN) in New York. Dit jaar ligt het accent van de jaarvergadering van de VN op de mens, als belangrijkste hulpbron, en zijn ontwikkeling in een vredevolle omgeving.


Suriname zal hier goed gebruik van maken om de sociale agenda van de regering aan te halen, zegt Pollack-Beighle aan het Nationaal Informatie Instituut. Zij geeft aan dat de inspanningen om in Suriname van politieke turbulentie naar het pad van verzoening te gaan ook aan de orde zullen komen.

De Surinaamse delegatie zal ook aan de orde stellen het minder tot niet toegankelijk zijn van bepaalde zaken voor ontwikkelingslanden. Bij de effecten van de klimaatverandering zijn het 'de kleine landen' die het meest daaronder lijden, benadrukt de bewindsvrouw. De minister bereidt zich voor om samen met het overige deel van het team Suriname zo goed als mogelijk te presenteren tijdens deze vergadering. Zij deelt mee dat veertien regeringsvertegenwoordigers bilaterale gesprekken wensen met Suriname.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May