Aantal Surinamers uit St.Maarten op Curaçao gestrand
16 Sep 2017, 04:43
foto


Enkele families zijn met veel moeite vanuit St. Maarten op Curaçao aangekomen. Zij hebben nog geen mogelijkheid gevonden om naar Suriname te komen. Zij hadden verwacht dat ze vrijdag met een aangekondigde charter naar Paramaribo konden komen. De charter vindt vandaag via Aruba plaats. Kolonel Jerry Slijngaard van het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) om commentaar gevraagd, zegt aan Starnieuws dat alle mogelijke oplossingen worden gezocht, waardoor plannen aangepast worden. Suriname heeft geen toestemming om rechtstreeks naar St. Maarten te vliegen.

"De mensen die gestrand zijn op Curaçao, moeten contact blijven onderhouden met het Surinaamse consulaat," zegt Slijngaard. Er worden gezocht naar mogelijkheden om zoveel mogelijk te helpen. Het NCCR en het consulaat zijn op de hoogte van dat een aantal personen zich op Curaçao bevindt.

De gestrande personen op Curaçao hebben geprobeerd een ticket naar Suriname te boeken, maar kregen te horen dat de vluchten vol zijn tot 24 september. Zij moeten onderkomens huren en vragen zich af hoe het verder moet met beperkte middelen. Slijngaard merkt op dat wat mogelijk is gedaan wordt om mensen te helpen, maar er kan geen ijzer met handen worden gebroken. Het consulaat blijft eenieder zoveel mogelijk bijstaan.

Voor vandaag staat op schema dat een Venezolaans militair vliegtuig Surinamers ophaalt op St. Maarten en rechtstreeks vliegt naar Zanderij. Daarnaast worden passagiers die gestrand zijn door de KLM van St. Maarten naar Aruba vervoerd. De regering heeft een charter ingezet om de mensen van Aruba naar Suriname te vervoeren. Er wordt nog een oplossing gezocht voor personen die van St. Maarten naar Curaçao zijn gegaan.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May