Venezolaans vliegtuig haalt Surinamers van St.Maarten op
16 Sep 2017, 00:04
foto


Alle mogelijkheden worden bekeken om gestrande Surinamers van St. Maarten naar huis te vervoeren. Kolonel Jerry Slijngaard van het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) zegt aan Starnieuws dat een Venezolaans militair vliegtuig zaterdagochtend naar St. Maarten zal vertrekken om gestrande landgenoten op te halen. Ruim tachtig personen zullen dan rechtstreeks vervoerd worden naar Suriname.

Daarnaast is er een mogelijkheid om met de KLM naar Aruba te reizen. Vanuit Aruba worden de mensen met een charter van Fly All Ways opgehaald. Dit toestel wordt ingezet door de regering. 111 Surinamers die op St. Maarten gestrand zijn, hebben aangegeven dat ze naar huis willen komen, zegt Slijngaard. De mensen moeten zich vanaf 6.00 uur lokale tijd aanmelden op de luchthaven van St. Maarten. Zij moeten over een geldig reisdocument beschikken. De identificatie is belangrijk om zeker te weten dat het gaat om Surinamers.

Eerder was aangegeven dat de mensen zich om 8.00 uur moesten aanmelden op de luchthaven van St. Maarten. Zij zouden om 13.00 uur vertrekken naar Aruba. Deze tijden zijn veranderd. Het Nationaal Informatie Instituut (NII) deelt namens NCCR mee dat de gestrande Surinamers zich om 6.00 uur op de luchthaven moeten begeven. De vlucht naar Aruba vertrekt vanuit St. Maarten om 9.15 uur. Op Aruba worden de mensen opgehaald door de charter van Fly All Ways. De passagiers worden overgevlogen naar Suriname. Kolonel Slijngaard roept eenieder op om deze boodschap te delen met belanghebbenden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May