Bypass Mindrinetibrug verlengt levensduur brug
14 Sep 2017, 18:58
foto
De bypass bij de Mindrineti-2 brug, Brokopondo. (Foto's: WAS)


Kenya Pansa, districtscommissaris van Brokopondo is niet uitgesproken over de bijzondere samenwerking tussen de Wegenautoriteit Suriname (WAS), het commissariaat van Brokopondo en de ondernemers die er actief zijn. De bypass bij de Mindrineti-2 brug is door deze samenwerking tot stand gekomen. “Het maatschappelijk verantwoord ondernemen binnen dit gebied moet verder worden uitgewerkt en dient als voorbeeld voor de andere districten.”

Fase 1 van dit project heeft ruim SRD 800.000 gekost en is volledig gefinancierd door de ondernemers. Met het plaatsen van deze bypass wil de WAS op de eerste plaats de veiligheid garanderen en de levensduur van de brug verlengen. De trucks die zwaar materieel vervoeren, waaronder houtblokken, maken dagelijks gebruik van deze brug, legt de voorlichting van de WAS uit.

De directeur van de WAS, Geo Norden, vindt het noodzakelijk dat alle bruggen worden voorzien van een bypass, zodat ze optimaal onderhouden kunnen worden. Er wordt momenteel een inventaris gemaakt van de werkzaamheden die door deskundigen van de WAS uitgevoerd moeten worden aan deze brug. Voorlopig is zij toegankelijk voor trucks met een tonnage tot 5 ton.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May