COCON voert intensieve seks educatie via sociaal media
07 Sep 2017, 04:37
foto


Stichting Communicatie, Cultuur en Ontwikkeling (COCON) voert de komende maanden een intensieve social media campagne uit over het belang van seksuele educatie. Volgens Erna Aviankoi, projectcoördinator tevens managing director bij COCON, is de campagne onderdeel van het project 'Sex Educatie Telt'.

'Sex Educatie Telt' wordt uitgevoerd met financiële ondersteuning vanuit het Caricom-PANCAP PEPFAR Regional Local Capacity Initiative. In de regio zijn er ook soort gelijke programma's gestart, zegt Aviankoi. Dit programma houdt onder meer in om NGO’s die zich bezig houden met seksualiteit te mobiliseren en tot een raamwerk voor een geïntegreerd seksueel voorlichtingsbeleid voor maatschappelijke organisaties en scholen te komen. “Wat wij hebben gemerkt, is dat de organisaties veelal langs elkaar heen werken. Met dit project moet het tot het verleden gaan behoren”.

Een deelproject is dat een jurist is ingehuurd om na te gaan wat voor wettelijke basis er is voor seks educatie. Dit heeft geresulteerd in het onderzoeksverslag 'Beleid, wet- en regelgeving voor seksuele voorlichting, educatie en reproductieve rechten in Suriname”. Dit verslag is aangeboden aan De Nationale Assemblee. Het tweede onderdeel is om inventaris te maken van seks en voorlichting in het bijzonder over veranderingsprocessen en professionaliseren hiervan. Dat raamwerk is donderdag ter discussie waar de belanghebbenden en NGO's over het onderwerp zullen brainstormen. Het ligt volgens Aviankoi in de bedoeling dat betrokkenen zich terug kunnen vinden in een raamwerk dat aan het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en De Nationale Assemblee wordt aangeboden.

“De intensieve social media advocacy campagne is meer gericht op de samenleving voornamelijk kwetsbare groepen. Het is als forum voor discussie en allerhande seksuele maatschappelijke discussie en educatie. De campagne zal ook moeten bijdragen in de seksuele opvoeding”, zegt Aviankoi. Dinsdag is een aanvang gemaakt met informatie geven via sociaal media waar de focus voor nu is Facebook en email. “Vanaf volgende week gaan we bezig zijn om de pagina te promoten en in discussie treden. Er zullen ook allerhande tips worden gegeven. De stichting wil een duurzaam forum creëren".

Ala-D Media
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May