Stichting JTV en Covab willen koopkrachtversterking
06 Sep 2017, 11:08
foto
Personeelsleden van Stichting Jeugdtandverzorging en Covab hebben een petitie ingediend aan Volksgezondheid. (Foto: NII)


Stichting Jeugdtandverzorging (JTV) en het Elsje Finck Sanichar College (Covab) zijn het niet eens met het stopzetten van de uitbetaling van de koopkrachtversterking. Zij zeggen in een verzoekschrift aan minister Patrick Pengel van Volksgezondheid hiervoor in aanmerking te komen. De koopkrachtversterking is bestemd voor ambtenaren en met hen gelijk gestelden.

De verzoekschriften zijn overhandigd aan onderdirecteur Volksgezondheid, Edith Tilon. De werknemers onder aanvoering van hun bonden menen ook blijvend in aanmerking te moeten komen van de koopkrachtversterking. Ze geven aan met geduld te hebben afgewacht op een hervatting van de uitbetaling.“Wij zijn het wachten zat,” geven de personeelsleden aan. Zij vragen of het geld, zoals eerder aan hen werd uitbetaald, wederom kunnen krijgen inclusief de verhoging.

Hoewel het niet gaat om een besluit van het ministerie van Volksgezondheid, vragen de bonden in hun verzoekbrieven aandacht van de minister, om vanuit zijn positie een oplossing te brengen in deze situatie. De onderdirecteur heeft de mensen aangehoord. Nagegaan zal worden welke status deze werknemers hebben. De brieven zullen overhandigd worden aan de minister en er zal binnen een week contact worden opgenomen met de twee organisaties, meldt het Nationaal Informatie Instituut.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May