Juspol: Veligheidsgevoel moet teruggebracht worden
27 Aug 2017, 11:18
foto


Het veiligheidsgevoel in de samenleving moet worden teruggebracht. Het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) zegt alle aandacht te hebben voor de aanpak van de criminaliteit.

Binnen de criminaliteitsbestrijding valt de operatie Tempo, waarbij de politie en het Ondersteuningsteam landelijk bezig is met veiligheidscontrole. Ook het Nationaal Leger, het Korps Penitentiaire Ambtenaren en het Bureau Nationale Veiligheid verlenen hun medewerking bij deze operatie, deelt Juspol mee in een bericht.

Samen met de leiding van het Korps Politie Suriname (KPS) en het Ondersteuningsteam wordt er continu gediscussieerd over in het bijzonder het criminaliteitsvraagstuk. Op deze wijze wil het ministerie een verbeterde aanpak van de criminaliteit.

Het ministerie zal om de twee weken een overleg hebben met de leiding van het KPS en het Ondersteuningsteam. Waarnemend minister Ferdinand Welzijn van Justitie en Politie heeft op zaterdag een bespreking gehouden met alle betrokkenen en daarbij de verdere aanpak besproken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May