Orkaan Harvey eist mensenlevens in Texas
27 Aug 2017, 00:57
foto
De gebieden in Texas waar nog veel regen wordt verwacht. (Beeld: The Weather Channel)


Orkaan Harvey heeft levens geëist in Texas. Een dode is officieel bevestigd. Volgens de lokale brandweer zijn drie personen gedood. Diverse mensen zijn gewond. De orkaan ging vrijdagavond aan land in de kuststad Rockport. Hoewel Harvey van categorie 4 orkaan naar tropische storm is teruggebracht, zal het nog dagenlang regenen in Texas. De schade op diverse plekken is enorm. Veel gebouwen zijn verwoest terwijl diverse gebieden overstroomd zijn.

De governor van Texas, Greg Abbott, heeft ruim 1800 militairen ingezet voor de hulpverlening. Er wordt gezocht naar slachtoffers. De schade is nog niet te overzien. Mensen die geëvacueerd waren en terugkeren, worden geconfronteerd met enorme schade. Tienduizenden mensen hebben geen elektriciteit, terwijl ook de mobiele telefoon is uitgevallen. Hierdoor is de hulpverlening bemoeilijkt omdat mensen afgesneden zijn van de buitenwereld. Veel wegen zijn niet toegankelijk door ontwortelde bomen en overstroming.

In veel van de zwaar getroffen gebieden is de noodtoestand afgekondigd. Harvey is de ergste storm in twaalf jaar die het vaste land van de VS heeft aangedaan. Autoriteiten blijven nadrukkelijk waarschuwen dat het gevaar nog niet geweken is. Gevreesd wordt dat er zich ernstige overstromingen zullen voordoen door de aanhoudende regens.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May