Woord- en gebedsdienst in Basiliek over grondenrechten
04 Aug 2017, 04:36
foto
Woord- en gebedsdienst in de Kathedrale Basiliek maandagavond.


Met een woord- en gebedsdienst zullen Inheemsen het proces voor het verkrijgen van wettelijke erkenning van grondenrechten versterken. De Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS) houdt dit jaar samen met het Bisdom Paramaribo deze dienst. Dit in verband met de Nationale Dag der Inheemsen.

Het is niet alleen een zaak van inheemsen in Suriname, maar van de gehele Surinaamse bevolking, zegt de VIDS. "Bisschop Karel Choennie is samen met VIDS erg begaan met de 'zorg voor ons gemeenschappelijke huis', of zoals wij dat zeggen 'Moeder Aarde'. Tijdens de dienst wordt ook aandacht geschonken aan hoe wij omgaan met Moeder Aarde," deelt de VIDS mee.

Het bijzondere aan deze dienst is dat het een Inheemse gebedsdienst is. Het programma bestaat onder meer uit zang en muziek met Inheemse elementen, een sketch uitgevoerd door jongeren, gebeden vanuit de inheemse spirituele inslag en een woord over grondenrechten en ‘zorg voor ons gemeenschappelijke huis’ door bisschop Choennie.

De dienst wordt op maandag 7 augustus 2017 om 18.00 uur in de kathedrale Basiliek gehouden en is voor eenieder toegankelijk.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May