Moestadja vraagt pg onderzoek naar beschuldiging Courtar
02 Aug 2017, 11:48
foto


Minister Soewarto Moestadja van Arbeid heeft de procureur-generaal (pg) gevraagd een onderzoek in te stellen naar de hardnekkige beschuldigingen die op sociale media worden geuit aan het adres van de waarnemend inspecteur-generaal van de Arbeidsinspectie, John Courtar. Hij is ontlast van zijn taken totdat uit het onderzoek van de pg zal blijken dat de beschuldigingen ongegrond zijn.

Het ministerie van Arbeid meldt dat het besluit is genomen in overleg met de betrokkene. De functie wordt nu waargenomen door directeur Jimmy Belfor van Arbeid. Moestadja vindt dat diensten en werkarmen van het ministerie vertrouwen moeten genieten bij de samenleving, welke nodig is voor de effectiviteit van de dienstverlening. Hiervoor is onder andere integriteit van elke landsdienaar een fundamentele voorwaarde. Vooral de diensten Arbeidsinspectie en Werkvergunning Vreemdelingen zijn integriteitsgevoelig en worden daarom met een vergrootglas bekeken, stelt Arbeid.

De minister heeft sinds zijn aantreden op 7 september 2015 intern beleid ontwikkeld op het stuk van integriteit en goed bestuur, wordt benadrukt in een persbericht. Daarom valt binnen het nieuwe organogram van het ministerie ook op dat er een Bureau Integriteit is opgenomen. Dit bureau zal zich sterk maken voor het bevorderen van principes van goed bestuur bij het personeel. Op landsdienaren die onmaatschappelijk gedrag vertonen, wordt strenge tucht toegepast. Daarbij wordt niet uitgesloten dat landsdienaren onherroepelijk zullen worden voorgedragen voor ontslag met inachtneming van de bepalingen in de Personeelswet. In het geval van de waarnemend inspecteur-generaal wordt gewacht op de bevindingen van de pg, deelt het ministerie mee.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May