Brandweer Apoera krijgt beschikking voor bouw kazerne
31 Jul 2017, 08:47
foto
Dc Theresia Cirino overhandigt de toewijzingsbeschikking aan gewestelijk sectorcommandant André Schultz. (Foto: BIC Kabalebo)


Districtscommissaris (dc) Theresia Cirino heeft een toewijzingsbeschikking overhandigd aan de gewestelijke sectorcommandant van het Korps Brandweer Suriname, André Schultz, voor de bouw van een brandweerkazerne te Apoera. De dc deed de overhandiging namens minister Roline Samsoedien van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer.

Tijdens een werkbezoek aan de brandweer begin dit jaar, werd de dc geconfronteerd met de beperkte behuizing en werkomstandigheden van de brandweerlieden te Apoera. De brandweer heeft toen en ook diverse keren nadien te kennen gegeven de behoefte te hebben aan een eigen kazerne. Momenteel wordt gebruik gemaakt van een woning van de politie die zowel als woonruimte als kantoor dienst doet.

Deze situatie is onder de aandacht gebracht van de minister. De dc zegt dat de bewindsvrouw het belang van een eigen kazerne voor de brandweer onderkende en er werk van heeft gemaakt om grond ter beschikking te stellen. De beschikking is zaterdag aan de brandweer uitgereikt te Apoera. Schultz sprak zijn dank uit aan de minister en de dc. Vol vreugde is de beschikking ontvangen. Dc Cirino sprak de hoop uit dat de brandweer binnen niet al te lange tijd zal starten met de bouw van de kazerne. De brandweer wil zelf de kazerne bouwen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May