Doden en gewonden door aanslagen in London
04 Jun 2017, 02:38
foto
Zware beveiliging bij de London Bridge. (Foto: Getty Images)


London is zaterdagavond opgeschrikt door terroristische acties. Zeker zes personen zijn omgekomen en ruim dertig gewonden zijn naar ziekenhuizen vervoerd. Bij London Bridge zijn voetgangers aangereden door een busje, dat met een hoge snelheid inreed op hen. Hierna reden de aanvallers door naar Borough Market. Zij stapten uit en hebben mensen in het wilde weg neergestoken.

Drie mannen die in het busje waren, zijn doodgeschoten, deelde de politie mee tijdens een persconferentie. De Britse politie denkt dat alle aanvallers uitgeschakeld zijn. Zij werden doodgeschoten op Borough Market. De London Bridge blijft de hele nacht gesloten, terwijl de bewaking is opgevoerd.

Ooggetuigen hebben volgens Britse en internationale media aangegeven de aanvallers lange messen bij zich hadden, waarmee zij de mensen aanvielen. De bus waarmee de aanval gepleegd werd, is in beslag genomen en wordt nader onderzocht. De politie heeft ooggetuigen opgeroepen om beeldmateriaal te delen.

Het ligt nog vers in het geheugen dat op 22 mei in Manchester, Engeland, 22 mensen gedood en meer dan honderd gewond raakten bij een zelfmoordaanslag tijdens een concert van popartiest Ariana Grande. Premier Theresa May heeft haar afschuw uitgesproken over de aanslagen. Zij houdt een spoedbijeenkomst vandaag met de veiligheidsautoriteiten, meldt de BBC.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May