Rechter stelt strafzaak uit; politieman was onvoorbereid
30 May 2017, 06:22
foto


Drie politiemannen zijn door rechter Cynthia Valstein-Montnor maandag gehoord in een beroving op 20 november vorig jaar, waarbij ondernemer Raina de benadeelde is, en een inbraak in een woning aan de Laterietstraat. De rechter kon niet doorgaan met de zaak toen bleek dat de vierde politieman die als getuige gehoord moest worden, het dossier niet doorgenomen had. De agent is aangezegd om zich voor te bereiden. De zitting is verdaagd naar 10 juli. Zes verdachten staan terecht van wie drie voorlopig in vrijheid zijn gesteld.

De eerste politieman heeft Frendy verhoord. De man heeft volgens de wetsdienaar bekend dat hij samen met Guillermo G. en Revinio S. een inbraak had gepleegd in een woning. Een security guard betrapte hen. De ingeschakelde politie kon Frendy aanhouden. Tijdens het verhoor zijn de twee anderen in beeld gebracht. Frendy is tijdens de zitting teruggekomen op zijn verklaringen. Hij zou mishandeld zijn, daarom heeft hij de verklaringen afgelegd. Ook beweerde hij bij de rechter-commissaris het proces-verbaal niet ondertekend te hebben.

De berovingszaak van de ondernemer is toegevoegd aan de inbraak, omdat Guillermo S. in beide zaken betrokken is. In deze zaak staan ook Xavier C. Raoul L. en Benito L. terecht. Zijn zijn voorlopig op vrije voeten. Xavier C. zou de anderen gevraagd hebben om de schijnberoving te plegen. Guillermo S. zei dat hij is afgezet door Benito L. en Raoul L. Xavier C. heeft Raoul L. benaderd die hem in contact bracht met Benito L. Xavier deed een valse aangifte. Hij verklaarde dat ze autopech hadden en overvallen zijn door criminelen. Dit verhaal bleek niet te kloppen. Het ging om een schijnberoving. Guillermo S. heeft de SRD 13.000 voor zichzelf gehouden en de anderen niks gegeven. Raoul L. en Benito L. zouden hem niet opgehaald hebben, zoals afgesproken. De rechter besloot het verdere onderzoek uit te stellen toen bleek dat de vierde politieman het dossier niet bestudeerd had.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May