Mijnbouwrechthouders geïnformeerd over nieuw beleid NH
16 May 2017, 03:37
foto


Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) heeft vorige week een informatieavond georganiseerd voor de Mijnbouwrechthouders Bouwmaterialen. Zij hebben informatie gekregen over het nieuwe beleid van het ministerie naar de mijnbouwrechthouders toe. Het hoofd van de Geologisch Mijnbouwkundige Dienst, Renushka Mahabier, is ingegaan op de geplande reorganisatie, het aanvragen van een mijnbouwrecht en de nieuwe royalty bedragen.

Het nieuwe beleid houdt in dat het mijnbouwbeleid erop gericht is te handelen conform de vigerende Mijnbouwwet ( Decreet Mijnbouw 1986 no.28) en er geen gedoogd beleid meer zal zijn. Er zijn nadere afspraken gemaakt tussen de mijnbouwrechthouders en het ministerie, zegt de NH-voorlichting.

De Mijnbouwrechthouders geven toe dat er inderdaad sprake is van wildgroei binnen de sector. Zij willen echter wel de nieuwe voorgestelde royalty bedragen voor bouwmaterialen nader bespreken met NH. Afgesproken is dat er binnen een maand een vertegenwoordiging uit de sector wordt aangewezen die samen met het ministerie de belangen van de groep zal behartigen.

Minister Regilio Dodson heeft op de infoavond ook uitleg gegeven over Surinames kandidatuur voor EITI (Extractive Industries Transparency Initiative). De aanvraag is op 24 maart ingediend en eind mei zal de International board of EITI een besluit hierover nemen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May