WorldCoach training KNVB succesvol afgerond
10 May 2017, 23:06
foto
De participanten van Su Sport Talent WorldCoach training van de KNVB samen met trainers. De cursus is succesvol afgerond.


22 meisjes hebben met succes de WorldCoach training van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) afgerond. Dit als onderdeel van het Training Coaching en Begeleidingsproject (TraCoBe project) van de Stichting Su Sport Talent. De certificaat-uitreiking vond dinsdag plaats in het SST Bondru Clubhuis aan de dokter Sophie Redmondstraat.

Met dit project zijn de deelnemers nu in staat de opgedane kennis en vaardigheden te delen met leeftijdsgenoten op school alsook in hun omgeving. Naast sociale vaardigheden van de KNVB WorldCoach training zijn de meisjes ook bekwaam gemaakt als voetballers. De training bestond uit een theoretisch en praktisch gedeelte en duurde zes weken. Ze hebben inhoudelijk ook meer geleerd over voetballen. Dit project, dat wordt gefinancierd door de Nederlandse ambassade en de KNVB, is in augustus 2016 van start gegaan en duurt tot juli 2017. Het is bestemd voor meisjes tussen de 13 en 18 jaar.

Chef de poste van de Nederlandse ambassade, Mascha Baak, was zichtbaar ingenomen met het bereikte resultaat en sprak de hoop uit dat SST zich blijft beijveren voor de meisjes. Kenneth Jaliens is met een vast team namens de KNVB bevoegd om deze training te verzorgen. Het team bestaat uit Stefan Burke, Roel Mijnhijmer, Jerry Budel, Enrico Wijngaarde en Wendy Dizzels. Deze opleiding van de KNVB wordt in de hele wereld verzorgd. De meisjes komen allen uit voor SuSport Talent in de vrouwen competitie van de Surinaamse Voetbal Bond.

Ala-D Media
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May