Regering geeft uitleg over aanbod onderwijsbonden
08 May 2017, 17:17
foto


De regering heeft SRD 4 miljoen beschikbaar gesteld om weer een groot deel van de herwaardering aan onderwijsgevenden eind mei, een maand eerder dan toegezegd, uit te betalen. De Bond van Leraren (BvL) zou dit bod van de regering aan de algemene ledenvergadering voorleggen. De regering heeft bericht ontvangen dat het bod van de tafel is geveegd. De onderwijsstaking wordt gecontinueerd.

De regering had vorig jaar een akkoord gesloten met de BvL en de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (Fols). In het weekend is met de BvL gesproken, terwijl de Fols vandaag is ontvangen. De Fols heeft de regering aangeraden om het niet bij de SRD 4 miljoen te laten. Gevraagd is om om de honderd procent herwaardering eind mei uit te betalen voor de graden 1, 2a en 2b en de schoolleiders en directeuren.

Vicepresident Ashwin Adhin heeft over het voorstel van de Fols afgestemd met president Desi Bouterse. Na overleg tussen de president en minister Gillmore Hoefdraad van Financiën is goedkeuring gehecht aan het voorstel van de Fols. De regering doet een beroep op onderwijsgevenden om zich volledig te wijden aan hun roeping.

U kunt het persbericht van de regering hier downloaden.
pdf-icon.gif Persbericht_Kabinet_van_de_President.pdf                
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May