Podosiri-boeren Marowijne gaan voor productieverhoging
05 May 2017, 13:32
foto
Dertien podosiri-boeren zijn betrokken bij het project in Marowijne. (Foto's: min. RO)


Op een areaal van landbouwer Iwan Vanan langs de Oost-Westverbindingweg ter hoogte van Bosoekreek, Marowijne, is een podosiri-project gestart. De vraag naar podosiri is enorm groot. Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) gaat het plantmateriaal leveren om de productie in het gebied op te voeren.

Het commissariaat van Marowijne heeft zwaar materieel ter beschikking om de landbouwarealen te ontbossen. Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft de boeren uit Marowijne opgeroepen deze kan aan te grijpen en de productie van podosiri te vergroten, wat zal bijdragen aan de ontwikkeling van het gebied.

“De extra productie zal arbeidsplaatsen creëren, een gat helpen dichten in de voedselvoorziening en lokaal onderdeel worden van de armoedebestrijding,” zegt de bewindsman. Bij het project zijn dertien podosiri-boeren betrokken. Landbouwminister Soeresh Algoe stelt dat de boeren hoge producties en goede kwaliteit kunnen halen als ze de adviezen van het ministerie opvolgen en op de juiste manier omgaan met hun arealen. Hij gelooft dat het project succesvol zal zijn als de boeren, de overheid en het bedrijfsleven hecht samenwerken.

Districtscommissaris Freddy Daniel heeft de lokale boeren op het hart gedrukt zich te bundelen en samen projecten uit te voeren, waardoor de hoge kosten kunnen worden gedrukt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May