Berenstein: Regering debet aan crisis
02 May 2017, 07:42
foto
C-47 voorzitter Robby Berenstein. (Foto: René Gompers)


Robby Berenstein, voorzitter van C-47, voelt zich niet aangesproken door de uitspraak van president Desi Bouterse in OCER over buitenlandse krachten die in Suriname chaos willen creëren. "Met deze verhalen probeert de president de aandacht van het werkelijke probleem af te leiden. Hij moet eerst erkennen dat door fouten van de regering de problemen worden veroorzaakt. De grondstoffenprijzen of het buitenland de schuld geven, gaat niet leiden tot een oplossing," zegt Berenstein in een interview met Starnieuws.

"Wanneer de president stelt dat het voeren van actie een vuile aanval van het buitenland is, dan legt hij de focus verkeerd," benadrukt de vakbondsleider. Op deze manier zal het probleem, waarbij het volk elke dag verarmt door het beleid, niet worden opgelost, meent Berenstein.

De C-47 voorzitter merkt op dat de regering eerst moet erkennen dat door het gevoerde beleid het land van de ene in de andere crisis terechtkomt. De staatskas is leeg. Het geld wordt volgens Berenstein niet gehaald waar dat moet. De werkers worden steeds de dupe van de maatregelen.

De oorzaak van het probleem wordt volgens Berenstein niet aangepakt. De president zoekt steeds de fout elders. Zo heeft hij besloten ministers te reshuffelen, maar er is geen enkele verbetering gekomen in de situatie. Er komen geen merkbare oplossingen. De corruptie viert hoogtij. De druk op het volk wordt te groot. "De regering is debet aan de crisis en dat moet eerst worden erkend, want anders komt er geen verbetering. De verarming zal alleen maar toenemen," concludeert Berenstein.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May