Berenstein stelt SZF-service aan de kaak
16 Apr 2017, 06:33
foto
Robby Berenstein, voorzitter van C-47.


Een van de issues die de vakbeweging aan de orde zal stellen tijdens de protestmanifestaties, is de ziektekostenvoorziening voor ambtenaren. Robby Berenstein, voorzitter van C-47, zei zaterdag op een persconferentie dat nauwelijks een derde deel van het pakket dat door het Staatsziekenfonds (SZF) wordt aangeboden, beschikbaar is.

In vergelijking met anderhalf jaar terug, is volgens Berenstein de beschikbaarheid van medicijnen en specialistische diensten sterk verminderd. Mensen moeten steeds betalen voor medicijnen. Op subtiele wijze wordt volgens de vakbondsleider de service geminimaliseerd.

Berenstein antwoordde op een vraag dat opgekomen zal worden voor de belangen van de landsdienaren, want niet alle vakbonden in de ambtenarij zijn aangesloten bij de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO). Bovendien zijn ook de onderwijsgevenden aangesloten bij het SZF.

De actievoerende organisaties zullen deze kwestie ook aan de kaak stellen, want de mensen die ziek worden, moeten diep in hun buidel tasten. De CLO doet niets voor de mensen, meent Berenstein. Rick Kromodihardjo, directeur van SZF, om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat de beweringen gedaan door Berenstein niet kloppen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May