Eddy Veldman hoofdgast op International Jazz Day
14 Apr 2017, 15:17
foto
Drumdocent en meester drummer Eddy Veldman


Drumdocent en meester drummer Eddy Veldman zal van 19 t/m 30 april te gast zijn in Suriname. International Jazz Day 2017 staat in het teken van Kasekojazz.
Op 30 april 2017 wordt wereldwijd voor het zesde achtereenvolgende jaar International Jazz Day herdacht. In Suriname organiseert productie bureau Roseternal Media voor de vierde keer activiteiten rond deze dag. Het accent ligt dit jaar op Kasekojazz.

International Jazz Day (IJD) is door de Unesco in het leven geroepen om de positieve boodschap van jazz te verspreiden. “Jazz is meer dan een muziekstijl. Jazz is een bevestiging van de mogelijkheden om in vrede met elkaar samen te werken en mee te doen ondanks onze diepgaande verschillen. Verder nog om elk te spreken met onze unieke persoonlijke stemmen, maar toch met respect naar elkaar toe om het gezamenlijke doel te vieren”, zegt Thomas R. Carter, President van het Thelonius Monk Institute of Jazz in Washington DC, die de trekker is van deze dag samen met Herbie Hancock, de Unesco Goodwill Ambassador for Intercultural Dialogue en voorzitter van Het Thelonius Monk
Institute of Jazz.

Eddy Veldman kan het beste worden omschreven als een geboren drummer, die meer bekend staat om zijn dynamiek, gedrevenheid, inspiratie voor vele andere drummers en entertainer met klasse. Hij is ook in het bezit van een gigantische staat van dienst, stelt Roseternal Media. De artiest heeft samen met bassist Pablo Nahar in de jaren 80 het Surinam Music Ensemble opgericht.

Het bezoek van Veldman heeft als belangrijkste doel voornamelijk jongeren onder het thema ‘Het ritme van Kasekojazz’ de technieken van dit deel van het immaterieel erfgoed bij te brengen. Op 30 april vindt in Hotel Residence Inn de finale presentatie plaats. Tijdens zijn bezoek zal Veldman ook een bezoek brengen aan het Boven Suriname gebied en Marowijne.

Met het bezoek van Veldman staan er nog twee activiteiten op schema. De eerste is een lezing op maandag 24 april. Deze staat in het teken van het Jaar van de Kaseko. Veldman zal samen met Romeo Kotzebue en Marcel Balsemhof zijn licht laten schijnen op de Kaseko iconen en de ontwikkeling van de Kasekojazz. Tijdens de muziek jam op 28 april mag eenieder met Veldman musiceren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May