Minister Welzijn en SSEB strijken plooien glad
05 Apr 2017, 23:10
foto
Minister Ferdinand Welzijn van Handel, Industrie en Toerisme praat met een delegatie van de Service Station Exploitantenbond.


De ontwikkeling van de brandstofprijs was agendapunt bij een ontmoeting tussen minister van Handel, Industrie en Toerisme (HI & T), Ferdinand Welzijn en de Service Station Exploitanten Bond (SSEB). Partijen hebben het belang van goede onderlinge communicatie benadrukt. De leden van de SSEB waren bij de laatste aanpassing van de brandstofprijs, laat op de hoogte van de werkelijke pompprijs, geeft het ministerie aan.

De gemeenschap was wel tijdig geïnformeerd over de prijsaanpassing van brandstof bij de pomp, terwijl de leden van de SSEB veel te laat kennis namen van de werkelijke pompprijs, zegt HI & T. Dit heeft hier en daar tot ongewenste, zelfs chaotische situaties geleid, waardoor de Economische Controle Dienst heeft moeten optreden.

Welzijn beloofde de SSEB dat de kwestie met de oliemaatschappijen zal worden besproken. Hij gaf aan, dat de government take voorlopig eenmalig is aangepast en er in de naaste toekomst geen rush meer bij de pompstations te verwachten is. De subsidie door de overheid is komen weg te vallen en oliemaatschappijen zullen bij elke lading steeds een nieuwe prijs hanteren. De pompprijs zal geheel afhankelijk zijn van de prijzen op de wereldmarkt en de consument zal er steeds voordeel uit kunnen trekken, zegt het ministerie.

De SSEB haalde ook de kwestie van de bedrijfsmarges aan. Het ministerie heeft de toezegging gedaan om deze kwestie tijdens het regulier overleg met de oliemaatschappijen te zullen bespreken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May