Rusland: Volk wil andere wijze van besturen land
05 Apr 2017, 05:56
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland


De structuren van de Nationale Partij Suriname (NPS) hebben dinsdagavond ingestemd om op donderdag 6 april fysiek mee te doen aan de protesten tegen de verhoogde brandstofprijzen. De NPS verdedigt haar ideologie voor een rechtvaardig en menswaardig bestaan van elke burger. Zij ondersteunt dan ook alle interne en externe acties die dat doel voor ogen hebben. NPS-voorzitter Gregory Rusland zegt dat de partij op eigen manier steeds in opstand is gekomen tegen de maatregelen van de regering omdat die telkens weer negatieve gevolgen hebben voor de burgerij.

Rusland brengt in herinnering dat in 2016 reeds door de structuren aangegeven was dat elk initiatief voor lotsverbetering van het volk zal worden ondersteund. Hij heeft een aantal gesprekken met een deel van de vakbeweging namens de oppositionele partijen geleid. Het ging daarbij over de wijze van aanpak om de regering ervan bewust te maken dat het zo niet verder kan. De ervaring leert dat de regering blindelings wordt ondersteund door de coalitie waardoor de werkelijke stem van het volk niet gehoord wordt, zegt de topman van de groene partij. Een gezamenlijk optreden van alle maatschappelijke groepen is volgens Rusland een strategische manier om aanpassing van het huidige beleid af te dwingen.

De NPS-voorzitter waarschuwt dat intimidatie van protesterenden niet geaccepteerd wordt. Suriname heeft zich gecommitteerd aan internationale wetten en verdragen waar ook deze regering en leden van haar politieke organisatie voor moeten buigen. Suriname heeft een democratisch systeem waarbij het volk zijn leiders kiest. "Nu is het volk weer aan het woord en eist een andere wijze van besturing van ons land tot zelfs ander leiderschap. Een boodschap aan de regering waar goed naar geluisterd moet worden," vindt Rusland.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May