17e stage van CPI in het binnenland begonnen
02 Apr 2017, 17:24
foto
Scholieren van het Christelijk Pedagogisch Instituut zondag op het punt van vertrek naar het binnenland. (Foto: CPI)


Het Christelijk Pedagogisch Instituut (CPI) is vandaag begonnen aan zijn 17e editie van de binnenlandse stage. Dit is het enige instituut dat met zijn studenten het binnenland intrekt. Het doel is hen niet alleen bekend te maken met de werksituatie, maar ook om ze te interesseren om hun bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van, met name, het kind in het binnenland.

Dit jaar bestaat de groep uit 34 studenten van het CPI en 16 buitenlandse stagiaires (8 Nederland/8 België), allen in de afrondende fase van hun studie. Het aantal begeleiders is 14. De dorpen waar de scholieren hun praktijkstage zullen doen zijn: Nieuw Aurora, Jaw Jaw, Kajapati, Abenaston, Pamboko en Ginginston.
Vanuit het basiskamp te Jaw Jaw zullen de scholieren dagelijks per korjaal hun aangewezen stagebestemming aandoen. De stage maakt het mogelijk om gemotiveerde leerkrachten te rekruteren voor het binnenland.

De reis is mede mogelijk gemaakt door diverse sponsoren. Op 7 april keert de groep terug naar Paramaribo en wordt deze activiteit geëvalueerd in voorbereiding op de volgende editie in 2018, meldt het CPI.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May