Colombia: Minstens 154 doden bij aardverschuivingen
01 Apr 2017, 17:35
foto
Het Colombiaans leger is ingezet om de bewoners van Mocoa te redden. (Foto: Getty Images)


Aardverschuivingen hebben minstens 154 mensen in het zuidwesten van Colombia gedood. Het Rode Kruis zegt dat er meldingen zijn van meer dan tweehonderd gewonden en een onbekend aantal vermisten.

Uren van zware regenval 's nachts hebben rivieren buiten hun oevers doen treden, hebben huizen overstroomd met modder in de provincie Putumayo. President Juan Manuel Santos, die reist naar het gebied, zegt dat troepen zijn ingezet als onderdeel van nationale rampenbestrijding. Hij heeft de noodtoestand uitgeroepen voor de regio.

De gouverneur van de regio, Sorrel Aroca , heeft de Colombiaanse media verteld dat hele wijken zijn begraven. Jose Antonio Sanchez, burgemeester van de provinciale hoofdstad Mocoa, vertelde Caracol radio dat de stad "totaal geïsoleerd" was, zonder elektriciteit en water.

Maart was volgens het staats meteorologische agentschap de natste maand van het land sinds 2011. Putumayo grenst aan Ecuador en Peru. Sinds begin van het jaar zijn meer dan 90 mensen omgekomen door ongewoon zware regenval, waardoor ook aardverschuivingen en overstromingen zijn veroorzaakt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May