Lidmaatschap EITI leidt tot openheid in mijnbouwsector
01 Apr 2017, 02:45
foto
Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven volgen een workshop over de EITI.


Suriname heeft een aanvraag tot lidmaatschap van de Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) ingediend. De aanvraag is vorige week gedaan via het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH). In mei zal bekend zijn als het land is toegelaten. EITI lidmaatschap zal bijdragen aan het verbeteren van ons investeringsklimaat, leiden tot transparantie door betere controle van gegevens en het is een platform voor dialoog tussen alle relevante stakeholders, zegt NH.

EITI is een internationaal vrijwillig initiatief dat streeft naar transparantie in de mijnbouw- en olie industrie. Bedrijven publiceren wat betaald is aan de overheid en de overheid maakt de inkomsten vanuit deze industrie openbaar. De naleving van de EITI normen zal openheid met zich meebrengen, zowel aan de kant van de regering als bij het bedrijfsleven, legt het ministerie uit.

Vooraf moest er een Multi Stakeholders Groep (MSG), bestaande uit vertegenwoordigers van de overheid, mijnbouw-en olie industrie en civil society organisaties worden samengesteld. NH heeft workshops en symposia georganiseerd voor deze stakeholders, over EITI en de voordelen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May