ExxonMobil ontdekt nieuwe oliereserves in Guyana
01 Apr 2017, 00:54
foto


In de boorput Snoek, voor de kust van buurland Guyana, is op een diepte van meer dan 25 meter gestuit op hoge kwaliteit, oliehoudende zandsteenreservoirs. De ontdekking is gedaan ongeveer acht kilometer ten zuidoosten van de Liza-I reserves in het Stabroek Blok.

Exxon Mobil Corporation heeft de positieve boorresultaten donderdag bekendgemaakt. Er zijn vergelijkbare oliereserves aangetroffen zoals bij de eerdere ontdekkingen op Liza en Payara. “De nieuwste ontdekking in Snoek toont het voortdurende succes dat we hebben bereikt. En dit is slechts een deel van het aanzienlijke exploratieblok buiten de kust van Guyana,” zegt Steve Greenlee, president van ExxonMobil Exploration Company.

ExxonMobil (een filiaal van Esso Exploration and Production Guyana Ltd.) is op 22 februari dit jaar begonnen met boringen in de boorput Snoek. De ontdekking komt twee jaar nadat de maatschappij enorme oliereserves had ontdekt in Liza-I in hetzelfde Stabroek exploratieblok. Na voltooiing van de Snoekput, heeft het boorschip Stena Carron zich verplaatst naar het Liza-gebied om de Liza-4 put te boren.

“Terwijl we doorgaan met de evaluatie van het volledig potentieel van het bredere Stabroek Blok, zijn we ook bezig de nodige maatregelen te treffen voor veilige, kostenefficiënte en verantwoorde ontwikkeling van deze wereld- bron, die op lange termijn duurzame voordelen kan bieden voor de mensen van Guyana,” stelt Greenlee.

Het Stabroek Blok is 26.800 vierkante kilometer groot. Esso Exploration and Production Guyana Limited doet de exploratie en heeft een 45% belang in het Stabroek Blok. Hess Guyana Exploration Ltd bezit 30% en CNOOC Nexen Petroleum Guyana Limited bezit 25%.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May