Bondsgebouw SLM vernoemd naar Fred Derby
31 Mar 2017, 12:02
foto
De weduwe van Fred Derby, Dorine Derby-Mijnals, en een dochter hebben het naambord onthuld van het SLM-bondsgebouw. (Foto: SLM)


Aan de vooravond van zijn 77e geboortedag heeft de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) politicus en vakbondsleider Fred Derby geëerd door het bondsgebouw naar hem te vernoemen. De weduwe van Derby, Dorine Derby-Mijnals en een dochter hebben het naambord donderdagmiddag onthuld op het SLM-complex aan de Jagernath Lachmonstraat.

SLM-directeur Robbi Lachmising is vast van plan personen die veel aan de opbouw van de nationale luchtvaartmaatschappij hebben gedaan, te eren. Hij had dat al aangegeven bij de onthulling van het kopstuk van luchtvaartpionier en medeoprichter van de SLM, Ronald (Rudy) Elwin Kappel, op 10 februari. Het monument van Kappel staat bij de vertrekhal van de Johan Adolf Pengel luchthaven.

Lachmising zegt aan Starnieuws dat “we meer waardering moeten hebben voor de inzet van onze eigen mensen.” Hij vindt dat het vernoemen van gebouwen niet alleen een historische waarde heeft, maar ook de jongeren bewust maakt van het eigene. Er zullen meerdere SLM-gebouwen en locaties worden vernoemd naar hen die een enorme bijdrage hebben geleverd aan de totstandkoming en de opbouw van het luchtvaartbedrijf. Deze hulde wordt gedaan in verband met het 55-jarig bestaan van de SLM, zegt de SLM-topman.

Derby is jarenlang nauw betrokken geweest bij het reilen en zeilen van de SLM. Niet alleen als vakbondsman bij de SLM, maar ook als politicus heeft hij enorm veel gedaan voor het voortbestaan van het bedrijf, weet Lachmising. Derby is op 19 mei 2001, toen hij 61 was overleden tijdens een voetbalpartij. Voor zijn weduwe en dochter was de onthulling een heel emotionele gebeurtenis. Ze hebben hun waardering en dankbaarheid uitgesproken voor de eer die de SLM heeft gegeven aan Derby.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May