Welzijn verzekert: Gevoel van veiligheid keert terug
31 Mar 2017, 08:18
foto
Minister Ferdinand Welzijn , ad interim Justitie en Politie. (Foto: Raoul Lith)


Minister Ferdinand Welzijn die waarneemt op Justitie en Politie, zei donderdag in De Nationale Assemblee dat de samenleving op zeer korte zal merken dat de criminaliteit zichtbaar wordt aangepakt. Het gevoel van veiligheid moet terugkeren bij de samenleving. Hij wilde geen details prijsgeven over de operatie die zal worden uitgevoerd.

President Desi Bouterse heeft met alle autoriteiten die belast zijn met de veiligheid, een speciale sessie gehouden over hoe het gevoel van veiligheid terug moet keren bij de burgers. Welzijn ontkende niet dat er sprake is van een toename van inbraken in buurten en berovingen op straat.

"Er is een plan uitgezet om heel binnenkort het gevoel van veiligheid terug te brengen. De wijze waarop en hoe kunnen wij niet publiceren," zei de minister. Hij garandeerde dat de burger het gevoel van veiligheid terugkrijgt. Ook op aandringen van Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP), wilde de minister niets meer kwijt. Gajadien zei dat minister Jennifer van Dijk-Silos, die bedankt is door de president, vaak heeft aangegeven dat de middelen ontbraken. Hij vroeg of er nu wel geld is vrijgemaakt. Welzijn ging hier niet op in en stelde dat de plannen uitgezet zijn door de gewapende machten om het gevoel van veiligheid terug te brengen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May