President teruggekeerd van zijn oriëntatiemissie binnenland
15 Mar 2017, 00:01
foto
President Desi Bouterse in gesprek met de kapitein van Alfonsdorp, Margriet Toemere-Biswane. Naast hem minister Edgar Dikan. (Foto: Kabinet van de President)


President Desi Bouterse is dinsdagavond samen met minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling teruggekeerd naar Paramaribo. Hij is begin deze maand vertrokken via Moengo en Albina naar het Paramaccaans en Aucaans gebied die getroffen werden door wateroverlast.


Op de terugweg heeft de president een stop gemaakt te Alfonsdorp waar het drama rond twee vermiste zusjes zich heeft voltrokken. Rehana (4) heeft het leven gelaten, terwijl Cindy (7) na een week terugkeerde naar het dorp. De president heeft zijn medeleven betuigd. Hij had een kort onderhoud met de kapitein van het dorp, Margriet Toemere-Biswane.

De president en zijn delegatie hebben diverse dorpen bezocht. Hij heeft de noden van de lokale gemeenschappen aangehoord. Waar er gebrek was aan schoon drinkwater heeft het ministerie van Volksgezondheid met ondersteuning van de PAHO waterzuiveringstabletten uitgedeeld. De overheid heeft ongeveer 1500 voedselpakketten verstrekt aan de getroffen gezinnen. De situatie van de bewoners in verschillende dorpen is in kaart gebracht.

Kenneth Slooten, coördinator Bureau Volkscontacten, zegt dat de president ervoor gezorgd heeft dat een team van de Surinaamsche Waterleiding en elektrificatie naar het gebied is gegaan. De technici hadden ook reserveonderdelen bij zich, waardoor zij reparaties konden verrichten. Zij hebben vanaf Bigiston tot Apetina alle dorpen aangedaan.

De president heeft tijdens de krutu's de dorpelingen op het hart gedrukt om samen te werken naar oplossing van de problemen. Hij benadrukte dat niet de voorzitter van de NDP of minister Dikan van BEP in het gebied zijn gekomen om ondersteuning te geven. "De regering van Suriname is hier. Het volk heeft ons gekozen en wij hebben de verantwoordelijkheid," voerde Bouterse aan.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May